• Posted

Volkswagen Polo 1.2 TSI 90 PS Bluemotion

Νέο Volkswagen Polo 1.2 TSI 90 PS Bluemotion
Το τεχνολογικό ΚΑΛΑΘΙ άλλωστε του νέου Polo φέρνει στοιχεία από αυτοκίνητα ανώτερων κατηγοριών όπως το Multi Collision Brake για αποφυγή πολλαπλών συγκρούσεων, το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού (Fatique Detection), το Adaptive Cruise Control, το Front Assist για προειδοποίηση σε τρία στάδια (ηχητικά και με διαβαθμισμένη αυτόματη επιβράδυνση) σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης ώστε να μειωθεί η σφοδρότητα, το City Emergency Braking που το ακινητοποιεί με ταχύτητες έως 30 km/h (συνθήκες πόλης) προλαμβάνοντας πιθανή σύγκρουση και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Sport Select με δυο set-up λειτουργίας.

Το επίπεδο εξοπλισμού είναι έτσι και αλλιώς πλούσιο, ενώ οι χώροι διατηρούν την γνωστή καλή εικόνα για τέσσερις ενήλικες που θα βρουν εργονομικές λύσεις για να βολέψουν τα μικροαντικείμενά τους, αλλά και 280 λίτρα διαθέσιμα για αποσκευές στον σχετικό χώρο.

 

Η νέα γενιά του 1.2 TSI έχει αρκετές διαφορές,

Το μπλοκ είναι αλουμινένιο, οι βαλβίδες διπλασιάστηκαν από 8 σε 16 και η κίνηση των εκκεντροφόρων γίνεται με ιμάντα. Βέβαια οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ και περιλαμβάνουν μικρότερο υπερσυμπιεστή, πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή και διαφοροποιημένο intercooler. Από τα πρώτα μέτρα που κάνεις με το νέο supermini της VW ο μικρός, ΝΕΟΣ και ελαφρύς 1.200άρης TSI αφήνει γλυκιά γεύση με την πολιτισμένη λειτουργία του και επιβεβαιώνει την δραστήρια διάθεση από την βάση των στροφών του. Αρπάζει από χαμηλά και γραμμικά προσφέρει την μεστή ροπή του ταυτόχρονα με ουσιαστική επιτάχυνση.

Στην πόλη όλα λειτουργούν ρολόϊ, το Start & Stop εργάζεται ουσιαστικά και παραγωγικά, ενώ μπορείς να εκμεταλλεύεσαι την ροπή του κινητήρα και να κινείσαι σβέλτα και αγχολυτικά, χωρίς ταυτόχρονα να αφήνεις την κατανάλωση να ξεφύγει από τιμές κοντά στα 6 με 6,5 lt/100 km. Αν παρασυρθείς από την απόδοση και αναζητάς με το πόδι στην μοκέτα τις ζωηρές επιταχύνσεις φυσικά θα σκαρφαλώσεις δυο και τρία λίτρα ψηλότερα όμως τότε θα επιδιώκεις το μέγιστο σε επιδόσεις. Το νέο Polo με τον 1.2 TSI αποδεικνύεται απολαυστικότερο σε ρεπρίζ, αλλά και σε επιταχύνσεις από στάση θα σου αφήσει την γλυκιά γεύση της ικανοποίησης. Τα 10,8'' για τα πρώτα 100 km/h και τα 184 km/h τελικής ταχύτητας είναι τιμές που επιβεβαιώνονται και είναι κολακευτικές.

Αναβαθμισμένη είναι και η συμπεριφορά του στο δρόμο, με εμφανή αποτέλεσμα στην ποιοτική του κύλιση και ηχομόνωση, που βελτιώνει τις συνθήκες στο ταξίδι, ενώ παραμένει πιστό στις αρχές του με έμφαση στα ισορροπημένα οδικά χαρακτηριστικά. Το νέο ηλεκτρομηχανικό τιμόνι προσφέρει πιο μεστή και άμεση αίσθηση ώστε να ακολουθεί τις εντολές που του δίνεις, την στιγμή που η ουρά εμφανίζεται φιλόδοξη να βοηθήσει μέχρι να επέμβει το ESP και να επαναφέρει την τάξη. Η λειτουργία της ανάρτησης ισορροπεί σωστά τις αντιδράσεις με την ουσία και την αποτελεσματική απορρόφηση, χωρίς φυσικά να ξεχνά την αδυναμία της να φιλτράρει ποιοτικά τις εγκάρσιες ανωμαλίες.

 

 

 

Αξιολόγηση

8Γενική8Design8Εξοπλισμός9Κινητήρας8Χώροι9Τιμή

(0 votes)

Με τα περισσότερα hits...

8

BMW 118i (170hp)

By Super User
9

Toyota Yaris Hybrid

By Super User
8

Peugeot 108 1.2 Puretech

By Super User